FRISS HÍREK

10.02.2012.

Megújult a Péch Antal Alapítvány honlapja!

01.01.2012.

Új kuratórium kezdi meg munkáját alapítványunknál.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Reméljük megtalálja a kívánt információkat honlapunkon. Amennyiben kérdése van, vagy érdeklődne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen is.

PÉCH ANTAL ALAPÍTVÁNY

ADÓSZ.: 18611708-1-11
BANKSZ.: 11740009-20064299
TEL.: 34/324-015
FAX.: 34/324-567
E-MAIL: pechalapitvany@gmail.com

Az ALAPÍTVÁNYRÓL

A Péch Antal Alapítvány tevékenysége

A Péch Antal Alapítvány 2000-ben jött létre öt alapítvány egyesítésével. Alapítója a Péch Antal Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium és Bársony László, az intézmény korábbi igazgatója volt.

Az alapítvány legfontosabb célkitűzése a középfokú műszaki szakemberképzés segítése. Ennek keretében támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely az általános iskolás korosztályt a műszaki pályák felé orientálja (pályaválasztási kiállítás, nyílt napok, tanulmányi versenyek, pályaválasztási tanácsadás, stb), a már középfokú képzésben részt vevőket pedig kiemelkedő eredmény elérésre sarkallja. Ez utóbbi keretében a Péch Antal Alapítvány megalapította a Péch Antal Díjat, amelyet évente adományoz a tatabányai középfokú műszaki képzésben résztvevő kitűnő eredményt elérő tanulóknak, a nevelőtestület javaslata alapján.

A fentieken kívül kiemelten kezeljük a szakmai munka segítését, a műszaki képzéssel foglalkozó intézmények technikai felszereltségének javítását, illetve segítséget nyújtunk – lehetőségeinkhez mérten – a gyakorló anyag szükséglet kielégítéséhez.
Támogatjuk a szakmai jellegű tanulmányi kirándulásokat, üzemlátogatásokat, valamint a már meglévő külföldi partnerkapcsolatokat.

Felelősséget érzünk a bányászhagyományok megőrzéséért, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a több, mint 100 éves aknászképzés hagyományai ne merüljenek feledésbe, s megőrződjenek az útókor számára.

Ennek érdekében hozta létre az alapítvány és a Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnázium 2009-ben a Péch Antal Bányaipari Aknászképző Technikum és jogelőd intézményeinek tevékenységét, hagyományait bemutató múzeumát a Széchenyi István utca 20. szám alatt.

Az alapítvány közhasznú szervezetként működik, így jogosult a magánszemélyek adójának 1%-át fogadni. Ez alkotja az alapítvány bevételeinek egy részét. Ezen kívül a műszaki képzésben érdekelt tatabányai cégek nagyvonalú segítségével tudjuk folytatni tevékenységünket.

Akács Róbert
Kuratóriumi elnök