FRISS HÍREK

10.02.2012.

Megújult a Péch Antal Alapítvány honlapja!

01.01.2012.

Új kuratórium kezdi meg munkáját alapítványunknál.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Reméljük megtalálja a kívánt információkat honlapunkon. Amennyiben kérdése van, vagy érdeklődne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen is.

PÉCH ANTAL ALAPÍTVÁNY

ADÓSZ.: 18611708-1-11
BANKSZ.: 11740009-20064299
TEL.: 34/324-015
FAX.: 34/324-567
E-MAIL: pechalapitvany@gmail.com

Adó 1% és támogatás

Az adó 1% felajánlásával Ön is hozzájárulhat a PÉCH ANTAL Alapítvány munkájához!

Adóbevallás esetén adó 1 százalék felajánlásához tüntesse fel adószámunkat : 18611708-1-11

Nyomtatványok
Adó 1%-ról rendelkező nyilatkozat .pdf formátumban
Adó 1%-ról rendelkező nyilatkozat .doc formátumban

Törvény

1996. évi CXXVI. törvény a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?
Ha egyéni vállalakozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1% -áról szóló rendelkező nyilatkozatot.
Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2010. évre vonatkozó szja adatlap letölthető az APEH oldaláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük írja be alapítványunk adószámát: 18611708-1-11
Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen 2012. május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.

2012-ben is az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet.

A lezárt borítékot a 2011. évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

FONTOS!

A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan NEVÉT, állandó CÍMÉT és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ÍRJA ALÁ.

Tennivalók adó 1% felajánlásához
A kinyomtatott és kivágott nyilatkozatot tegye egy olyan szabvány méretű borítékba, amelyben az éppen elfér.
A lezárt borítékon tüntesse fel nevét, állandó bejelentett lakcímét és adóazonosító jelét.
A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot 2011. május 20-ig adja le a munkahelyén vagy tegye adóbevallása mellé, és juttassa el az adóhatóság címére.

Pénzbeni adományát az alábbi bankszámlára juttathatja el. Bankszámlaszámunk: 11740009-20064299

Alapítványunk közhasznú szervezet, így minden nemű (anyagi, tárgyi) támogatásról adóigazolást állítunk ki.

Ennek birtokában Ön / Önök a hatályos törvények szerint vonhatja le adománya összegét az adóalapból! Adományát a fenti bankszámlaszámra átutalással juttathatja el. Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!

Kinek ajánlhatjuk fel érdemben az 1 százalék -ot?

Sajnos mindig nagyon kevés adózó él azzal a lehetőséggel, hogy adóbevallásakor az adó 1 százalék rendelkezését is leadja. Meglepő a statisztika, de a személyi jövedelem adót megfizető állampolgárok több mint 50 százalékban úgy töltik ki az adóbevallásukat, hogy nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról.

Pedig ez a legegyszerűbb módja, hogy a számára fontosnak tartott ügy érdekében – esetünkben a műszaki oktatás érdekében – tegyen valamit. Az adó 1 százalékról történő rendelkezés lehetősége azt jelenti a gyakorlatban, hogy az adózó állampolgár dönt arról, hogy az állam a személyi jövedelem adója 1 százalékát milyen célra használja fel.

Legyünk körültekintőek, ha adó egy százalékáról van szó!

Figyelnünk kell arra, hogy a számunkra szimpatikus civil szervezet jogosult legyen az adó 1 százalék fogadására. Alapító okiratában szerepelnie kell annak, hogy valamilyen közhasznú tevékenységet folytat. Ez a műszaki oktatással foglalkozó civil szervezetek esetében egyértelművé válik , hiszen ez a tevékenység szerepel a közhasznú tevékenységek között.

Arra azonban oda kell figyelni, hogy adó 1 százalék fogadására csak azon alapítvány, vagy bármely más szervezet lehet jogosult, amely a tevékenységét ténylegesen végzi, és az adott adóévet megelőző év január elsején már működött. Akkor működhet hivatalosan egy alapítvány, civil szervezet, amennyiben a székhely szerint illetékes megyei, vagy adott esetben a fővárosi bíróság bejegyezte, és ez a bejegyzés már jogerőre emelkedett.